Vliegen over ons Huis

Het stond al een poosje op ons verlanglijstje:
Een vliegtocht naar Rotorua en dan zo laag mogelijk over ons huis.
Dat is niet eenvoudig als je weet dat we in een heuvelachtig gebied wonen
en er grenzend aan onze tuin een rij zeer hoge bomen staat.
Vandaag, zondag 1 november 2009, hebben we het voor het eerst gedaan!

Lees eerst Henny's "heerenleed" overpeinzingen ;-)

Heerenleed

Vandaag zijn we samen twee maal op en neer naar Rotorua geweest, in een ongebruikelijke volgorde.
Raar idee eigenlijk... Je stapt in de auto, rijdt van huis (Rotorua) naar Tauranga om daar vervolgens je vliegtuig uit de hangar te halen en naar Rotorua te vliegen!
Daar betaal je 21 kiwi dollars voor goede koffie en een croissantje dat verpest op je bord belandt omdat het in de magnetron is opgewarmd en dus slap is geworden. Dit laatste deden ze ook met Herma's "veggie cake", waarbij de opwarmschade minder was.
Ook moet je landingsrechten betalen en daarvoor wordt niet eens de rode loper uitgerold. Integendeel: Maak dat je van de landingsbaan afkomt en wel vlug!

Dit zijn voorbeelden van intens Heerenleed, waarbij aangetekend dat ons vliegtuig die naam draagt als een ironisch bedoelde alias.

De landingsbaan is meestal hetzelfde als een startbaan, dus in weerwil van de logica kun je starten op een landingsbaan en landen op een startbaan. Het Engels geeft op dit punt ook geen uitkomst, immers: Wat geeft "runway" nu voor indicatie voor landen?

Voor wie nu murmelt "Wat een zinloos gedoe" kan ik onthullen dat alleen vogels en mensen zoals ik weten hoe onvervangbaar het gevoel is om met je eigen vliegtuigje daar boven (en toch relatief laag) te zijn en op de wereld neer te kijken.
Tja, we moeten er wat voor over hebben om een meeuw na te doen en dat lukt niet eens helemaal, maar misschien voelen wij er meer bij?

Hoe dan ook, terug in Tauranga hebben we beiden het gevoel dat we optimaal hebben genoten. Mogelijk moeten we "genieten" ook maar uitdrukken in dollars per uur, wie weet...

We hebben weinig tijd over en proppen dat tuig waar we die meeuw mee imiteren in zijn hok en spoeden ons per auto naar Rotorua, ja... alweer naar huis!
Haast dus? Jawel, want we hebben een naar eten smachtende border collie op ons wachten en er moet ook nodig nog worden gezwommen in ons indoor zwembad, met ruim 30°Celcius...

Zo zie je maar, er is veel leed, als je het weet.

Henny

 

De serie begint met de (verkleinde) foto links boven,
klik erop en je ziet de vergroting.

Van daaruit kun je verder of terug navigeren.

Ook kun je vanuit deze pagina losse foto's aanklikken
.

 

foto_01 foto_02 foto_03
foto_04 foto_05 foto_06
foto_07 foto_08 foto_09
foto_10 foto_11 foto_12
foto_13 foto_14 foto_15
foto_16 foto_17 foto_18
TERUG